Hulpstukken voor in bed

Seksshops hebben vaak geen aanbod voor trans personen. De voorbind dildos zijn er vaak louter gericht op vrouwen in een lesbische relatie. Recent worden meer producten ontwikkeld speciaal voor trans personen. De websites waarop je deze producten kan bestellen, vind je aan de zijkant. Als je hulpmiddelen wilt gebruiken in een relatie, is het belangrijk over je verwachtingen, voorkeuren en ervaringen op seksueel vlak open te communiceren met je partner of partners.

Hulp bij masturberen met een clitoris of metadoïo

Verschillende sleeves zijn ontwikkeld die kunnen helpen om een (vergrote) clitoris of micropenis af te trekken. Voorbeelden hiervan zijn de Buck Off Sleeve en de Bro Sleeve. 

Hulp bij penetreren zonder penis

Trans personen zonder penis kunnen voor penetratieve seks gebruikmaken van een variëteit aan artificiële penissen. In seksshops is het aanbod meestal niet transspecifiek. Je kan er wel terecht voor voorbinddildos met of zonder harnas en in verschillende kleuren zoals blauw of zwart. Speciale webshops gericht op transgender personen proberen daarentegen zo goed mogelijk een natuurlijke penis na te bootsen. Sommige gebruiken hiervoor een afdruk in gips van een penis. Deze zeer realistische handgeschilderde modellen zijn wel fors duurder. Sommige merken zorgen er ook voor dat de trans persoon zélf genitaal gestimuleerd wordt tijdens het vrijen. Bij de meest recente modellen bestaat de optie om vooraf een stof in te spuiten om nadien te kunnen ejaculeren.

Hulp bij erectie na falloplastie

Na een falloplastie kunnen de meeste personen geen erectie hebben, behalve indien men later kiest om een erectieprothese te plaatsen. Er bestaan wel externe hulpmiddelen om een erectie te bekomen. Voor sommigen lukt dit met een strak condoom, andere kunnen door een penis sleeve of een falloplastie prothese geholpen worden.