Webinar psychologische ondersteuning bij gendervariante kinderen en jongeren

15/10/2020

Het Centrum voor Seksuologie en Gender van het UZ Gent en de Dienst Welzijn en Gelijke Kansen van de Stad Gent organiseren op 3 december 2020 een online webinar over psychologische ondersteuning bij gendervariante kinderen en jongeren.

 

Vraag jij je soms af hoe je omgaat met kinderen en jongeren die in de knoop liggen met hun genderidentiteit? Tijdens deze studiedag geven de psychologen van het Centrum voor Seksuologie en Gender praktische handvaten waarmee je zelf aan de slag kan in de consultaties.

De studiedag is gratis en richt zich tot professionele hulpverleners.

Inschrijven kan je via deze link: https://inschrijvingevenementen.gent.be/Event/Details/26267c57-3202-eb11-80f4-005056935251

 

Programma:

9.00 uur: Onthaal door Astrid De Bruycker, schepen van Welzijn en Gelijke Kansen
9.05 uur: Inleiding door prof. Els Elaut
Els Elaut is coördinator van het Centrum voor Seksuologie en Gender UZ Gent. Zij stelt de werking van het centrum voor. Hierbij schetst ze ook wat de ambulante zorg kan betekenen voor (trans)genderzorg en vice versa.

9.20 uur: State of the art door prof. dr. Karlien Dhondt
Karlien Dhondt is kinder- en jeugdpsychiater en coördineert het kinder- en jongerenteam van het Centrum voor Seksuologie en Gender. Zij zal een overzicht geven van de bestaande literatuur, en vertellen hoe onze interdisciplinaire zorg zich organiseert.
 
10.05 uur: pauze
 
10.20 uur: ‘Werken met gendervariante kinderen en jongeren’ door Robin Heyse en Gaia Van Cauwenberg
De kinderpsychologen schetsen per leeftijdscategorie hoe zij in de consultaties te werk gaan. Wat bespreken ze en hoe doen ze dit? Op welke manier worden scholen en ouders hierbij betrokken?
 
13.00 uur: einde