14/10 & 19/10 infosessie en interactiemoment chirurgie voor trans mannen

04/09/2020

Het Centrum voor Seksuologie en Gender (UZ Gent) organiseert op 14 oktober (19u30 – 21u30) een gratis infosessie chirurgie voor trans mannen. Tijdens deze infoavond wordt er een medische toelichting gegeven door plastisch chirurg Dr. Marlon Buncamper en uroloog Prof. Dr. Anne-Françoise Spinoit over de borstingreep, de metadoïoplastiek en falloplastiek. Deze infoavond gaat online door. Binnenkort vindt u hier de link naar de livestream.

Daarnaast wordt op de campus van het UZ Gent op maandagavond 19 oktober (19u30 – 21u) in beperkte groep een gratis interactiemoment georganiseerd waarin trans mannen vertellen/getuigen over hun beslissing tot falloplastiek en hoe ze dit hebben beleefd.

In kleine groep is er de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan en vragen te stellen. Dit interactiemoment gaat door op de campus. Inschrijven is verplicht, want het aantal deelnemers wordt beperkt tot 15. Gezien de CORONA-maatregelen moeten alle deelnemers een mondmasker dragen. Ze richten zich tot trans mannen tussen de 17 – 25 jaar die reeds enige tijd hormonen nemen en voor de beslissing staan om al dan niet een chirurgische ingreep te laten uitvoeren. 

Bij interesse kunt u zich inschrijven via het mailadres centrumsege@uzgent.be. Vragen mogen op voorhand via bovenstaand mailadres worden doorgestuurd en worden doorgegeven aan de getuigen. Ook tijdens het interactiemoment zelf is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met de getuigen.

Opgelet: het aantal aanwezigen wordt beperkt tot 15 personen. Gelieve een afwezigheid tijdig door te geven, zodat ze een andere geïnteresseerde kunnen uitnodigen. 

Bij aankomst op de campus volgt u de pijlen met ingangnummer 42 (3de verdiep, auditorium A).