17/09 & 30/09 Infosessie en interactiemoment chirurgie voor trans vrouwen

04/09/2020

Het Centrum voor Seksuologie en Gender (UZ Gent) organiseert op 17 september (19u30 – 21u30) een gratis infosessie chirurgie voor trans vrouwen. Tijdens deze infoavond wordt door de plastisch chirurg Dr. Karel Claes, bekkenbodemkinesist Bie Stockman en physician’s assistant Martine Muller uitleg gegeven over de vaginoplastie. Deze infoavond gaat online door. Vanaf 10 september vindt u hier de link naar de livestream.

Daarnaast wordt op de campus van het UZ Gent op woensdagavond 30 september (19u30 – 21u) in beperkte groep een gratis interactiemoment georganiseerd waarin trans vrouwen vertellen/getuigen over hun beslissing tot vaginoplastie en hoe ze dit hebben beleefd.

In kleine groep is er de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan en vragen te stellen. Dit interactiemoment gaat door op de campus. Inschrijven is verplicht, want het aantal deelnemers wordt beperkt tot 15. Gezien de CORONA-maatregelen moeten alle deelnemers een mondmasker dragen. Ze richten zich tot trans vrouwen die reeds enige tijd hormonen nemen en voor de beslissing staan om al dan niet een vaginoplastie te laten uitvoeren. 

Bij interesse kunt u zich inschrijven via het mailadres centrumsege@uzgent.be. Vragen mogen op voorhand via bovenstaand mailadres worden doorgestuurd en worden doorgegeven aan de getuigen. Ook tijdens het interactiemoment zelf is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met de getuigen.

Opgelet: het aantal aanwezigen wordt beperkt tot 15 personen. Gelieve een afwezigheid tijdig door te geven, zodat we een andere geïnteresseerde kunnen uitnodigen. Gezien de huidige CORONA-maatregelen wordt er deze keer voor gekozen om enkel een moment te organiseren voor de trans vrouwen zelf en niet voor de omgeving. Men hoopt dit opnieuw te kunnen oppikken in het voorjaar, als de maatregelen versoepelen.

Bij aankomst op de campus volgt u de pijlen met ingangnummer 42 (3de verdiep, zaal 3.1).