20 mei: Infoavond stemgebruik

08/05/2015

Het Transgender Infopunt organiseert haar volgende infoavond op 20 mei. Dit keer komt de stem aan bod: wat kan je bereiken met logopedie? Wat kan stemchirurgie voor je betekenen? Logopediste Marjan Cosyns en Dr. Katrien Bonte van het UZ Gent komen toelichting geven over stemgebruik bij transgender personen. Meer informatie over stemgebruik kan je hier vinden: voor transmannen en transvrouwen.

Vragen?

Heb je vragen die je niet zelf durft stellen, stuur ze ons en wij leggen ze anoniem aan de spreker voor.

Praktisch

De infoavonden vinden plaats van 19u30-21u30 in de Bib Permeke (De Coninckplein 26, 2060 Antwerpen, vlak aan het Centraal Station). Inschrijven is niet nodig. Gezien het feit dat de zaal enkel bereikbaar is bij aanwezigheid van de portier, starten we stipt, dus kom op tijd!

Alle info over de bereikbaarheid van de Bib Permeke kan je hier terugvinden: http://www.permeke.org/bereikbaarheid. De zaal is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Noteer alvast met stip de volgende infoavonden in je agenda:

  • 3 juni: “seksualiteit en seksuele gezondheid”: een rondetafelgesprek met seksuologe dr. Els Elaut, endocrinoloog prof. dr. Guy T’Sjoen, uroloog prof. dr. Piet Hoebeke en plastisch chirurg prof. dr. Stan Monstrey (UZ Gent)
  • 17 juni: “rechten van transgender personen in België, discriminatie en klachtenbehandeling, en de wet op transseksualiteit” door Barbara Ortiz van het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen