6 mei partnerpraatavond en 13 mei interactiemoment trans mannen

26/04/2019

In de maand mei staan twee interessante activiteiten op het programma voor trans personen en hun omgeving.

Op maandag 6 mei zijn alle partners en ex-partners welkom op de praatavond in Leuven, vanaf 19u. De praatavond is gratis en gaat door op een neutrale locatie, CAW Oost-Brabant (Redingestraat 6, Leuven). Graag je aanwezigheid vooraf melden via contact@transgenderinfo.be.
“Meemaken dat je partner trans blijkt te zijn is buiten categorie van levenservaringen die je verwacht. Mensen kunnen ontmoeten die van binnenuit kunnen begrijpen hoe existentieel dit gegeven is, geeft je hoop en troost”.
Op de praatavond luisteren we naar wat partners en ex-partners nodig hebben om het beste te maken van een niet-evidente situatie. Wat is moeilijk? Wat kan helpen? Een goede zelfzorg draagt bij tot een hoger welbevinden, een betere kwaliteit van leven en meer welzijn voor jou, je partner en omgeving.

Op maandag 13 mei organiseert het Centrum voor Seksuologie en Gender een infosessie over chirurgie bij trans mannen. Na de medische toelichting door chirurg Prof. dr. Stan Monstrey en uroloog Prof. dr. Anne-Françoise Spinoit, kunnen de trans mannen en hun ouders in aparte ruimtes verder ingaan op het onderwerp. Voor de trans mannen vertellen getuigen waarom ze voor een falloplastiek hebben gekozen en hoe ze dat hebben beleefd. Er wordt een veilige context gecreëerd waarbij deze ervaringsdeskundigen in interactie kunnen gaan met de groep. Ouders kunnen tezelfdertijd aansluiten op een interactiemoment georganiseerd door oudervereniging Berdache vzw.
Deze activiteit is gericht naar alle trans mannen tussen de 17 en 25 jaar die reeds enige tijd hormonen nemen en een falloplastiek overwegen én hun ouders.
Het start om 18u30 – Auditorium 1 in K3 (ingang 42) UZ Gent. Inschrijven door een mailtje naar centrumsege@uzgent.be te sturen, is noodzakelijk!