7 oktober: Studiedag ‘hij/zij voorbij’ & T-infomarkt

04/10/2019

Het Transgender Infopunt werkt structureel samen met het CAW Oost-Vlaanderen dat sinds 2019 fungeert als het referentie-CAW voor het thema transgender. CAW Oost-Vlaanderen dient de expertise van het transthema uit te dragen naar alle CAW in Vlaanderen. In het kader daarvan organiseren het Transgender Infopunt, CAW Oost-Vlaanderen en Stad Gent de studiedag: ”Hij/zij voorbij: over transgender sensitief werken in de zorg, dienst en hulpverlening”, op maandag 7 oktober. Deze studiedag is gericht aan alle medewerkers in zorg, dienst en hulpverlening. In de voormiddag komen experts aan bod uit het transgenderzorgveld en in de namiddag kan men workshops volgen over het betrekken van de gezinscontext, buiten de hokjes denken, cultuur en gendersensitief werken en suïcidecoping voor trans personen.
Het feit dat de studiedag snel volzet geraakte, wijst op een duidelijke nood aan meer info over het thema bij zorg dienst en hulpverleners.

Daarnaast organiseert het TIP diezelfde dag een T-infomarkt, die openstaat voor iedereen. Stel al je vragen aan één van de medewerkers, neem een kijkje in de boeken en infobrochures of bewonder de collectie hulpstukken. Kom de buddyprojecten ter ondersteuning van partners en ouders ontdekken, of kom gewoon gezellig een koffie of T(hee) drinken. Samen met heel wat andere lokale organisaties zoals Berdache, GenderExpress, T-jong, Casa Rosa, Genderspectrum en Boekhandel Kartonnen Dozen… stalt het TIP het aanbod ter ondersteuning van transgender personen en hun omgeving uit.
Waar? De Centrale, Kraankinderstraat 2, 9000 Gent
Vlot bereikbaar met openbaar vervoer (10 min stappen van station Gent Dampoort)