Avant-première “Girl” op 14 oktober: 3de zaal beschikbaar!

05/09/2018

** Derde zaal beschikbaar ! Bestel je tickets nu! **

De veelgeprezen film ‘Girl’, die vanaf 17 oktober 2018 in de bioscoop te zien is, kwam tot stand mede dankzij het Transgender Infopunt en de expertise van het transgender onderzoek van de Universiteit Gent. Dit wetenschappelijk onderzoek is van groot belang voor de ondersteuning van jaarlijks ruim 1.400 individuen en maatschappelijke actoren met allerlei vragen over het transgenderthema.

Om mensen zoals Nora Monsecour, op wie de film ‘Girl’ geïnspireerd is, nog beter te ondersteunen doen we een beroep op jou.

Op 14 oktober 2018 om 10u30 kan je de film ‘Girl’ van de Vlaamse regisseur Lukas Dhont in avant-première bekijken tijdens een benefietvoorstelling in Kinepolis Gent. In aanwezigheid van regisseur Lukas Dhont, Nora Monsecour, prof. Guy T’Sjoen en prof. Joz Motmans (Transgender Infopunt en bezielers van transgender onderzoek).

Een ticket kost 25 euro en de opbrengst gaat integraal naar het UGent transgender onderzoek. De eerste twee zalen zijn uitverkocht, maar we hebben goed nieuws: er werd een derde zaal bijgevoegd. Tickets bestellen doe je nu via deze link.

Toegankelijkheidstip: Girl wordt mee mogelijk gemaakt door steun vanuit het Vlaams Audiovisueel Fonds. Dit maakt dat de film ook toegankelijk is voor personen met een visuele beperking, doordat audiodescriptie (AD) is voorzien. Wie slechtziend of blind is kan de earcatch-app installeren op de eigen smartphone en het AD-bestand voor Girl downloaden. De persoon plugt een hoofdtelefoon in op de smartphone en drukt op afspelen wanneer de film begint, om een extra voiceover stem te kunnen horen.De vertoning in de cinemazaal, of later via DVD of op televisie, is zo ondersteund door dat extra woordje uitleg over wat er allemaal te zien is.