Communiceer positief: genderbewust en -inclusief

12/05/2021

De universiteit Antwerpen lanceert naar aanleiding van IDAHOT, de Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie, haar campagne communiceer positief: genderbewust en -inclusief. Hiertoe lanceert ze heel wat interessant materiaal en organiseert ze tevens een aantal lezingen.

Zo kan je zélf aan de slag met genderinclusieve taal en je laten inspireren door de vijf infofiches:

Leer je graag meer over non-binaire genderidentiteiten, genderinclusieve taal of genderidentiteit in kwantitatief onderzoek? Dan kan je terecht op één van de volgende gratis lezingen:

  • 17 mei van12-13u30: lezing (in het Engels): “Methodological challenges in measuring gender diversity in quantitative research” by prof. Joz Motmans.
  • 19 mei om 19u30: wetenschapscafé: “De x in m/v/x: waarom gender ons allemaal aangaat” door Marion Wasserbauer en Mattias Decoster
  • 21 mei van 12-13u30: “Genderinclusief taalgebruik”, door Anke Truyers en Mars Frey Alvarez.

Meer info en inschrijven kan je via de UA website.  

Op de campagnewebsite vind je ook meer info over het toevoegen van voornaamwoorden in je emailhandtekening, over de inclusieve toiletten nav IDAHOT, en de oproep om je creativiteit uit te leven in de bib van de UA. Lees zo het mooie gedicht hiernaast van de campusdichtster Esohe Weyden.