Congres LGBT onderzoek in de lage landen

11/08/2016

Het Vlaams-Nederlands Netwerk LGBT onderzoek organiseert op 27 oktober het eerste congres “LGBT onderzoek in de lage landen”. Het congres beoogt een interdisciplinaire uitwisseling en heeft als doel om onderzoekers en andere belangstellenden op de hoogte te houden van actueel LGBT onderzoek in Nederland en Vlaanderen. Het vindt plaats in het congrescentrum van de Universiteit Antwerpen.

In de ochtend zijn er georganiseerde plenaire sessies met onder andere Lisette Kuyper (SCP/affiliate UvA), Alexis Dewaele (UGent), Joz Motmans (Transgender Infopunt/UGent), Petra de Sutter (UGent/politica), en Thomas Steensma (VUMC).

In de middag vinden parallelle sessies plaats waarin deelnemers zelf actueel onderzoek of reflecties daarop kunnen presenteren. Abstracts kunnen ingediend worden voor:

  1. presentaties van huidig onderzoek;
  2. panelsessies rondom methodologische, thematische of theoretische vraagstukken
  3. interactieve sessies waarin een specifiek onderwerp of kwestie actief in de groep wordt besproken

De reviewcommissie bestaat uit Gabriël van Beusekom (UvA), Marion Wasserbauer (UA), Myrte Dierckx (UA) en Jantine van Lisdonk (Rutgers).

In de vooravond zal Jan Willem Duyvendak, Distinguished Research Professor of Sociology aan de Universiteit van Amsterdam, een afsluitende lezing geven over “De normalisering van homoseksualiteit en/of de homoseksualisering van de normaliteit”.

Onderzoekers en masterstudenten worden uitgenodigd om een bijdrage (max. 250 woorden) in te dienen. Deadline abstracts: 31 augustus.

Contactinfo: congresdagLGBT@uantwerpen.be