COVID-19 vaccinatie in combinatie met hormonale therapie vormt geen gezondheidsrisico’s

02/03/2021

We leven ondertussen bijna een jaar met het coronavirus en de bijbehorende maatregelen, wat voor velen onder ons een uitdaging is. Versoepelingen blijven voorlopig nog uit, maar de vaccinatiecampagne is gelukkig wel al van start gegaan.

Het TIP bevestigt dat er geen extra gezondheidsrisico’s verbonden zijn aan vaccinatie voor transgender personen die hormonale therapie volgen of wensen te volgen. Dit hebben we afgetoetst bij endocrinologen. We raden je dan ook van harte aan om je te laten vaccineren van zodra het kan. Heb je vragen of twijfels over de vaccinatie? Leg je oor dan zeker te luisteren bij je huisarts of andere wetenschappelijke bronnen. In de zijbalk kan je bijvoorbeeld een uitgebreidde webinar herbeluisteren over COVID-19-vaccinatie van prof. dr. Leroux-Roels van het UZ Gent.

De TIP medewerkers werden ondertussen alvast gevaccineerd in het UZ Gent. Wij kijken er naar uit om jullie binnenkort weer te kunnen ontvangen in onze onthaalruimte! In afwachting daarvan zijn we de komende maanden uiteraard nog steeds telefonisch en via mail bereikbaar van dinsdag tot vrijdag tussen 9u en 16u op het gratis nummer 0800 96316 of via contact@transgenderinfo.be. Je kan ook een afspraak maken voor een videogesprek of chatgesprek. Blijf zeker niet zitten met je gedachten of gevoelens! Je kan ook terecht bij andere luisterlijnen:

  • Lumi luistert naar je vragen over gender en seksuele voorkeur, en is bereikbaar op het gratis nummer 0800 99 533 op maandag- en woensdag tussen 18u30 en 21u30 (behalve op feestdagen). Chatten kan ook op maandag, woensdag en donderdag van 18.30 uur tot 21.30 uur. Hun chatbezetting is verdubbeld in deze periode. Mailen kan altijd op vragen@lumi.be.
  • Tele-Onthaal is 24/7 bereikbaar op het nummer 106. Je kunt er gratis & anoniem terecht met al je vragen. Chatten kan ook, zie hier voor meer info over de exacte uren.
  • Ook de Zelfmoordlijn is 24/7 bereikbaar op het nummer 1813. Chatten kan elke dag van 19u-21u30.