Dag van de vrijwilliger: Bedankt aan onze ouder en partnerbuddies!

05/12/2021

5 december is officieel de dag van de vrijwilliger. Het Transgender Infopunt heeft het genoegen om mét vrijwilligers te mogen werken. We hebben partners/ex-partners en ouders van trans personen opgeleid tot ervaringsdeskundigen voor één op één lotgenotencontact. Sinds 2020 hebben we ook (ex-)partners opgeleid tot gespreksbegeleiders van praatavonden. We zijn zo fier op hen! Deze mensen zetten zich dag in, dag uit in om andere (ex-)partners en ouders emotioneel te ondersteunen. Hun werk is van onschatbare waarde en past perfect binnen de visie van Transgender Infopunt. Het TIP wil bewust inzetten op de ondersteuning van de omgeving van de trans persoon. Dit alles werd ook mogelijk dankzij de vlotte samenwerking met Trefpunt Zelfhulp VZW.

Deze quote is treffend voor wat vrijwilligers aanvullend betekenen op onze werking van het TIP: ‘Professionals kennen de landkaart, lotgenoten het landschap’.

Een dikke merci aan al onze vrijwilligers. Bedankt voor jullie inzet. We hopen nog jaren te mogen samenwerken! Tot slot: ook een dikke pluim aan alle trans personen die zich vrijwillig inzetten voor andere trans personen!