Derde werkingsjaar ‘Partnerproject’ gaat van start!

24/01/2018

Vanaf 1 februari 2016 startte het Transgender Infopunt (TIP) met een werking voor partners van transpersonen, en dit dankzij de steun van de Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Jo Vandeurzen. Het TIP wil hiermee tegemoet komen aan de gevoelde en reële nood bij (ex-)partners van transpersonen naar professionele opvang en lotgenotencontact. 

Het partnerproject gaat op 1 maart 2018 zijn derde werkingsjaar in! Opnieuw worden praatavonden georganiseerd in de vijf provincies in Vlaanderen. De praatavonden gaan door op een centrale en neutrale plek, vlakbij het station van Antwerpen, Hasselt, Roeselare, Leuven en Gent.

  • Maandag 26 februari:  Bib Perméke ANTWERPEN
  • Maandag 19 maart: Jeugdherberg Hostel H HASSELT
  • Maandag 23 april: Trax ROESELARE
  • Maandag 7 mei: Jeugdherberg de Blauwput LEUVEN
  • Maandag 11 juni: Hotel CASTEL GENT

De praatavonden zijn gratis en starten telkens om 19u00. Het einde is voorzien om 21u00. Graag je aanwezigheid vooraf melden via contact@transgenderinfo.be.

Er blijft ook de mogelijkheid tot één-op-één lotgenotencontact.  Het Transgender Infopunt heeft inmiddels 20 partners/ex-partners opgeleid tot ervaringsdeskundigen. Zij staan vrijwillig klaar om andere (ex-)partners emotioneel te ondersteunen via e-mail, chat, telefonisch of een live gesprek. Geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar contact@transgenderinfo.be.