Emotionele ondersteuning voor partners en ex-partners van transpersonen

01/06/2016

Verschillende partners en ex-partners van transpersonen voelen zich in de kou staan. Ze zitten met heel wat vragen en gemengde gevoelens maar hebben de indruk nergens terecht te kunnen. Het partnerproject wil tegemoet komen aan de emotionele wensen en noden van deze partners.

Heb je nood aan een babbel met een lotgenoot? Het Infopunt heeft al zes ervaringsdeskundigen opgeleid die vrijwillig klaarstaan om (ex-)partners emotionele ondersteuning te bieden. Stuur een e-mail naar contact@transgenderinfo.be. Men luistert naar het verhaal van de transitie, en matcht je, indien gewenst, aan één van de opgeleide ervaringsdeskundigen. Het lotgenotencontact kan via e-mail, chat en telefoon verlopen of live plaatsvinden.

Wil je er in beperkte en veilige kring over praten met verschillende lotgenoten? Kom dan naar één van onze praatavonden in Antwerpen, Gent of Leuven. Twee uur lang gaat het over jou als partner. Wat doet het met mij en mijn relatie? Hoe moet ik nu verder? Hoe kan ik mijn kinderen het best opvangen? Alle info en data kan je hier terugvinden.

Het partnerproject van Transgender Infopunt wordt gesteund door de Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Jo Vandeurzen.