Evaluatiestudie nieuwe website psychisch welzijn

17/05/2019

Vandaag op de Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie, start het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) met een evaluatiestudie naar een nieuwe website over psychisch welzijn voor holebi’s en transgender personen.

De website werd uitgewerkt door çavaria en het Transgender Infopunt en komt er met de steun van de Vlaamse Overheid in kader van het Vlaams Actieplan Suïcidepreventie. In september zal de website worden gelanceerd.

Ben je alvast benieuwd en wil je deze nieuwe website graag als eerste bekijken? Dan kan je deelnemen aan de evaluatiestudie die in kaart zal brengen hoe holebi’s en transgender personen de website ervaren en beleven.

Iedereen in Vlaanderen die 16 jaar of ouder is en zich identificeert als homo, lesbisch, biseksueel, transgender of gendervariant, of nog op zoek is naar de eigen seksuele voorkeur en/of genderidentiteit, kan deelnemen.

Deelname houdt in dat je tweemaal een korte online vragenlijst invult, één voor je bezoek aan de preview van de website en één na je bezoek. Door deel te nemen draag je bij aan nieuwe inzichten over psychische gezondheid en preventie van psychische problemen bij LGBT+ personen in Vlaanderen. Je krijgt uitgebreid de kans om je mening en advies te geven en zo mee te werken aan deze nieuwe website.