Contact

Als neutrale instantie zijn wij gratis en anoniem toegankelijk voor iedereen met vragen over het transgenderthema. Je kunt bij ons terecht met al je zorgen en vragen over familiale problemen, werkgerelateerde aspecten, schoolcontext, transgenderzorg, discriminatie en nog veel meer. Wij bieden een luisterend oor en relevante, wetenschappelijk onderbouwde informatie aan. Organisaties en instanties kunnen bij het Infopunt terecht voor consultancy, educatie of onderzoek. Contacteer ons gerust voor meer informatie.

We zijn bereikbaar op het gratis nummer 0800 96 316 of per mail op contact@transgenderinfo.be. Je kunt ons ook een bericht sturen via dit formulier. Per telefoon of mail kan tevens een persoonlijke afspraak gemaakt worden indien daar behoefte aan is.

We zijn open elke dinsdag, woensdag, donderdag & vrijdag tussen 9u-16u, met uitzondering van de wettelijke feestdagen en sluitingsdagen.

Bijstand nodig?

Anderstalige en slechthorende of dove personen kunnen via ons de hulp inroepen van een intercultureel bemiddelaar of tolk. Zij kunnen je bijstaan in een gesprek met ons. Graag op voorhand een seintje als je wilt langskomen en dergelijke ondersteuning nodig hebt!

Wat doen we niet?

  • De medewerkers van het TIP hebben géén medische bevoegdheden en zijn dus niet in staat tot het stellen van een diagnose of het voorschrijven van hormonale behandeling. Wel onderhouden we de transgenderzorgkaart, waar je voor alle mogelijke zorgvragen in jouw regio een hulpverlener kan terugvinden.
  • Het TIP is geen ombudsdienst of plaats waar je klacht kan neerleggen over zorgverlening. We bekijken wél graag samen met jou mogelijke situaties van discriminatie op basis van gender, genderidentiteit en genderexpressie. Indien gewenst helpen we je verder op weg naar de juiste instanties. We kunnen je bijstaan in het leggen van de eerste contacten, en je ondersteunen waar mogelijk.
  • Het TIP is een deelwerking van het Centrum voor Seksuologie en Gender, maar heeft (voor alle duidelijkheid) géén toegang tot patiëntendossiers van het UZ Gent, of tot de agenda’s van de zorgverstrekkers van het UZ Gent. Het secretariaat van het Centrum voor Seksuologie en Gender is bereikbaar op 09/3326023, en helpt je graag verder met al je vragen hierover.