Contact

Als neutrale instantie is het Transgender Infopunt (TIP) gratis en anoniem toegankelijk voor iedereen met vragen over het transgenderthema. We zijn bereikbaar op het gratis nummer 0800 96 316 of per mail op contact@transgenderinfo.be. Je kan ons ook een bericht sturen via dit formulier. Per telefoon of mail kan tevens een persoonlijke afspraak gemaakt worden. Je kan ook kiezen voor een video- of chatgesprek. 

We zijn open elke dinsdag, woensdag, donderdag & vrijdag tussen 9u-16u, met uitzondering van de wettelijke feestdagen en sluitingsdagen. Sluitingsdagen worden voordien aangekondigd via onze contact- (tel. en mail) en sociale media kanalen.

Het TIP probeert een safe(r) space, of veilige toegankelijke plek, te zijn voor iedereen ongeacht leeftijd, opleidingsniveau, afkomst, geloof, genderidentiteit of -expressie, geslacht, geaardheid, enzovoort. Hiertoe ondertekenden we het safe(r) space manifest.

Het TIP biedt online video- en chatgesprekken aan

Het TIP biedt vanaf april 2020 ook de mogelijkheid tot een online video- of chatgesprek aan. We hebben via het beveiligd platform ‘Whereby’ een online-room gecreëerd. Hoe gaat het in zijn werk?

  1. Maak een afspraak via de TIP-medewerker (mogelijk van di-vrij tussen 9u-16u) via 0800 96316 of contact@transgenderinfo.be.
  2. De TIP-medewerker geeft je een link naar onze ‘Whereby-room’
  3. Open de link in een Chrome of Firefox browser (Let op: werkt niet in Internet Explorer!)
  4. Geef toestemming voor camera en microfoon indien dat wordt gevraagd (enkel voor videogesprek)
  5. Je zal jezelf zien. De medewerker van het TIP kan je pas zien als je op ”knock-in” klikt. Dit is ‘kloppen op de deur’.
  6. De medewerker geeft je toestemming om in het gesprek te komen en het gesprek kan starten.
  7. Zoals altijd probeert de medewerker een gesprek binnen het uur af te ronden.

Deze online gesprekken zijn een één-op-één gesprek, maar indien gewenst kan ook een familielid, zorgverlener of vriend het gesprek bijwonen vanop een andere locatie. Geef dit aan als je je afspraak maakt. Op deze manier kan de TIP-medewerker de andere betrokkenen ook uitnodigen.

De gesprekken worden niet opgenomen en zoals altijd, worden er geen namen of e-mailadressen bijgehouden. Je kan voor je eigen veiligheid de browsergeschiedenis wissen, zie hier voor Chrome en hier voor Firefox.

Bijstand nodig?

Anderstalige en slechthorende of dove personen kunnen via ons gratis de hulp inroepen van een intercultureel bemiddelaar of (doven-) tolk. Zij kunnen je bijstaan in een gesprek met ons. Slechtziende of blinde personen kunnen naar boven begeleid worden door de TIP-medewerker. Aan de tramhalte bij de UZ-campus vindt u een tactiel bord. Dat is te bereiken via de blindengeleidingstegels. Mensen met een visuele beperking kunnen het bord gebruiken om zich te oriënteren op de campus. Graag op voorhand een seintje als je wilt langskomen en dergelijke ondersteuning nodig hebt. Het TIP is rolstoel toegankelijk

Meer weten over jouw privacy?

In onze disclaimer vind je informatie over de inhoud van de website, jouw privacy, welke gegevens we bijhouden en waarom we dat doen.