Contact

Als neutrale instantie is het Transgender Infopunt (TIP) gratis en anoniem toegankelijk voor iedereen met vragen over het transgenderthema. We zijn bereikbaar op het gratis nummer 0800 96 316 of per mail op contact@transgenderinfo.be. Je kan ons ook een bericht sturen via dit formulier. Per telefoon of mail kan tevens een persoonlijke afspraak gemaakt worden om bij ons langs te komen. Je kan ook kiezen voor een video- of chatgesprek via een beveiligd platform. Dit vraag je eveneens aan via mail of telefoon.  

We zijn open elke dinsdag, woensdag, donderdag & vrijdag tussen 9u-16u, met uitzondering van de wettelijke feestdagen en sluitingsdagen. Sluitingsdagen worden voordien aangekondigd via onze contact- (tel. en mail) en sociale media kanalen.

Het TIP probeert een safe(r) space, of veilige toegankelijke plek, te zijn voor iedereen ongeacht leeftijd, opleidingsniveau, afkomst, geloof, genderidentiteit of -expressie, geslacht, geaardheid, enzovoort. Hiertoe ondertekenden we het safe(r) space manifest.

Indien gewenst kan je altijd een familielid, hulpverlener/begeleider, vriend of tolk meebrengen. Indien je een videogesprek wenst en anderen volgen vanop een ander locatie mee, geef dit dan zeker aan als je je afspraak maakt. Op deze manier kunnen we de andere betrokkene(n) ook uitnodigen. Videogesprekken worden niet opgenomen en zoals altijd, worden er geen namen of e-mailadressen bijgehouden. Je kan voor je eigen veiligheid de browsergeschiedenis wissen, zie hier voor Chrome, hier voor Safari en hier voor Firefox.

Bijstand nodig?

Anderstalige en slechthorende of dove personen kunnen via ons gratis de hulp inroepen van een intercultureel bemiddelaar of (doven-) tolk. Slechtziende of blinde personen kunnen naar boven begeleid worden door ons. Aan de tramhalte bij de UZ-campus vind je een tactiel bord. Dat is te bereiken via de blindengeleidingstegels. Mensen met een visuele beperking kunnen het bord gebruiken om zich te oriënteren op de campus. Je mag ook steeds een assistentiehond meebrengen. Het TIP is volledig rolstoeltoegankelijk en makkelijk bereikbaar voor mensen met een fysieke beperking. Graag op voorhand een seintje als je wilt langskomen en bepaalde ondersteuning nodig hebt. 

Meer weten over jouw privacy?

In onze disclaimer vind je informatie over de inhoud van de website, jouw privacy, welke gegevens we bijhouden en waarom we dat doen.