Bereikbaarheid

Het bureau van het Transgender Infopunt bevindt zich op de campus van het UZ Gent. Je kan het nieuwe campusplan hier downloaden. Je vindt ons in de C. Heymanslaan 10, gebouw K12 (ingang 12), 6de verdiep (volg route 1376). Je hoeft je nergens aan te melden, je mag gewoon naar boven komen. Altijd welkom!

Het TIP biedt ook online gesprekken aan via het beveiligd platform ‘Whereby’. Hiervoor kan je via email of telefoon een afspraak maken. Wil je zeker zijn dat we tijd voor je kunnen vrijmaken, dan bel je best even op voorhand voor een afspraak: 0800 96 316, of per mail contact@transgenderinfo.be.

Alle informatie over de algemene bereikbaarheid van het UZ Gent is te vinden op de UZ Gent website. Aangezien parkeren op de campus een uitdaging is, raden we je aan om met het openbaar vervoer te komen. Tram 4 vertrekt aan het station Gent-Sint-Pieters & stopt vlak voor gebouw K12 (halte UZ).

Waarom is het TIP te vinden in het UZ Gent?

Om de continuïteit en kwaliteit van de informatieverstrekking te garanderen, werd het TIP van bij aanvang gehuisvest in het Centrum voor Seksuologie en Gender dat verbonden is aan het UZ Gent. Het ziekenhuis heeft ruim 30 jaar expertise in transgenderzorg en geniet op dat vlak een uitstekende reputatie. Met het oog op het bewaken van de neutraliteit, heeft het TIP echter géén toegang tot medische dossiers op het UZ Gent of tot de agenda van de artsen, noch zijn we aanwezig op besprekingen van cliënten op het genderteam.

Kortom: er is geen inmenging in of kennis over de lopende behandelingen of begeleiding. Wél wonen we de vergaderingen van het genderteam bij voor de algemene punten om de informatie en communicatie tussen hulpvragers en hulpverleners te bevorderen, en een vinger aan de pols te houden voor wat betreft de nieuwe medische en beleidsmatige ontwikkelingen. De info waarover het TIP beschikt is daardoor quasi altijd up to date. En indien we je niet meteen een antwoord kunnen bieden, zijn we vaak in staat het snel voor jou op te vragen bij één van onze collega’s.