Gent wordt eerste Vlaamse ‘transvriendelijke stad’

28/09/2017

Stad Gent liet begin 2017 een behoefteanalyse uitvoeren door het Transgender Infopunt naar de noden en wensen van transpersonen ten aanzien van de stad. De resultaten van dit onderzoek werden op donderdag 28 september 2017 voorgesteld tijdens de studienamiddag ‘Hij/Zij voorbij’.

Op basis van de behoefteanalyse die het TIP uitvoerde neemt de stad Gent nu enkele maatregelen om de dienstverlening voor transpersonen te verbeteren. Zo zullen bijvoorbeeld vanaf nu bij de bouw van nieuwe sportinfrastructuur genderneutrale kleedruimtes worden voorzien en zal de communicatie zoveel mogelijk genderneutraal worden gemaakt: in briefwisseling zal niet meer sprake zijn van ‘meneer’ en ‘mevrouw’, en ook zal er enkel nog naar geslacht gevraagd worden waar het echt relevant is. Ook worden alle medewerkers van de stad Gent gevormd en geïnformeerd over het transgenderthema.

Naar aanleiding van het onderzoek bracht stad Gent de brochure ‘Hij/Zij voorbij’ uit. Het volledige rapport van de behoefteanalyse en meer informatie over het LGBT-beleid van de stad Gent kan je hier terug vinden.