Gezocht partners die andere partners emotioneel willen ondersteunen!

29/04/2021

Om partners en ex-partners van transgender personen te ondersteunen, heeft het Transgender Infopunt vijf jaar geleden het Partnerproject in het leven geroepen. Dit Partnerproject biedt praatavonden en mogelijkheid tot één-op-één contact met een lotgenoot aan.

We hebben sinds enkele jaren een fantastisch groepje partners en ex-partners dat zich inzet om partners te ondersteunen via het één op één lotgenotencontact én een groepje dat gespreksavonden voor partners begeleidt.

Dit jaar willen we beide groepjes uitbreiden. We zijn dus op zoek naar partners of ex-partners van trans personen die bereid zijn om andere partners emotioneel te ondersteunen via één op één lotgenoten contact. Hiervoor krijg je 2 vormingsdagen waarin je wordt opgeleid tot ervaringsdeskundige. Je wordt geïnformeerd over de actuele medische en juridische aspecten, alsook training m.b.t. gespreks-en luistertechnieken, zelfzorg, omgaan met moeilijke situaties, discretie en vertrouwelijkheid.

Daarnaast zijn we ook op zoek naar partners of ex-partners die zich twee keer per jaar zouden willen inzetten om een praatavond voor de partners te begeleiden, in hun regio. De begeleiding zou je in duo opnemen. Wat vragen we? Eén jaar engagement en aanwezigheid op de inspiratiedag rond het begeleiden van groepen.

Heb je interesse voor één van twee bovenstaande oproepen of voor allebei?  Neem dan vrijblijvend contact op met Melanie Verbeke via contact@transgenderinfo.be. Melanie zal u zo spoedig mogelijk contacteren met meer informatie, en uitnodigen voor een kennismakingsgesprek.
De vormingen en inspiratiedag rond begeleiden van groepen gebeurt in samenwerking met Trefpunt Zelfhulp.