Vrijwilligers gezocht: ouders van gendervariante kinderen

30/08/2018

Voor een project van het Transgender Infopunt gesteund door Familieplatform Geestelijke Gezondheid vzw en i.s.m. Berdache België en Trefpunt Zelfhulp zijn we zoek naar ouders van een gendervariant kind die zich vrijwillig willen inzetten om nieuwe hulpvragende ouders emotioneel te ondersteunen.

Contact met lotgenoten zorgt ervoor dat mensen zich minder alleen en geïsoleerd voelen, ervaringen kunnen uitwisselen en steun en hulp bij elkaar kunnen vinden. De ervaringsdeskundige wil de hulpvragende ouder bijstaan met begrip, ervaringen, informatie en praktische tips. Een goede zelfzorg draagt bij tot een hoger welbevinden, een betere kwaliteit van leven en meer welzijn.

Als ervaringsdeskundige bied je een luisterend oor aan en spreek je vanuit je eigen ervaringen via chat, mail, telefoon of in een persoonlijk gesprek. Ben jij een ouder van een gendervariant kind? Was er toen weinig hulp voor jou en je gezin en wil jij nu andere ouders helpen?

Tijdens twee vormingsdagen op 28 oktober en 18 november word je voorbereid om als ervaringsdeskundige andere ouders te ondersteunen.

Heb je tijd en zin om je positief in te zetten? Neem dan vrijblijvend contact met Myrte via contact@transgenderinfo.be

We contacteren je zo snel mogelijke met meer informatie en nodigen je uit voor een kennismakingsgesprek.