Het TIP breidt uit

24/09/2015

Vanaf 1 oktober 2015 is het Transgender Infopunt nog meer en nog beter bereikbaar voor iedereen met vragen, en stelt zij haar deuren open op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag tussen 9u en 16u.

Het TIP, een initiatief van endocrinoloog professor dr. Guy T’Sjoen en psycholoog-socioloog dr. Joz Motmans, startte in maart 2013 als pilootproject gesubsidieerd door Gelijke Kansen Vlaanderen, om tegemoet te komen aan de nood aan een centrale en neutrale plek in Vlaanderen waar iedereen terecht kan met vragen en voor steun, en waar je een wetenschappelijk onderbouwd en correct antwoord krijgt.

Het succes van het TIP toonde zich al gauw in de vele telefoons, mails en afspraken.  Door een toename in het subsidie vanuit Gelijke Kansen – een beslissing van minister Homans –  werd het mogelijk een tweede medewerkster in dienst te nemen. Vanaf 1 oktober verwelkomen wij dan ook van harte sociologe-seksuologe Melanie Verbeke. Samen met Joz zorgt Melanie voor de permanentie op het TIP, en beantwoordt zij graag al jouw vragen.