Het TIP komt naar je toe!

26/11/2015

Naar aanleiding van het succes vorig jaar, organiseert het Transgenderinfopunt opnieuw een reeks gratis infoavonden voor transgenderpersonen en hun naasten. Op deze manier bieden wij antwoord op een aantal ‘hot topics’ waar wij veel vragen over krijgen. Per avond geven één of twee experten toelichting op het thema en er is ruim tijd voor al je vragen.

Noteer alvast met stip deze reeks infoavonden in je agenda:

  • 16 december 2015: “Vervrouwelijken van het gelaat en epilatie voor transvrouwen” door mond-, kaak- en aangezicht chirurg dr. Bart Van De Ven (facialfeminization.eu) en elektrolyse specialiste Evy Vertonghen (o2clinic)
  • 21 januari 2016: “Chirurgie transvrouwen: over orchidectomie, vaginoplastie en borstvergroting” door plastisch chirurg prof. dr. Stan Monstrey (UZ Gent)
  • 3 februari 2016: “Chirurgie transmannen: voorstelling nieuw chirurgisch protocol” door plastisch chirurg prof. dr. Stan Monstrey en uroloog prof. dr. Piet Hoebeke (UZ Gent). Let op: deze sessie gaat uitzonderlijk door op het UZ Gent (K3, aud 1)
  • 17 februari 2016:  “Transgenderpersonen en verzekeringen” door verzekeringsjurist Yves Thiery (KU Leuven/Curia)
  • 16 maart 2016: “Rechten van transgenderpersonen in België, discriminatie en klachtenbehandeling op federaal en Vlaams niveau” door Barbara Ortiz (Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen) en Annelies D’Espallier (Vlaamse Ombudsdienst)
  • 28 april 2016: “Transzorg voor kinderen en jongeren: stand van zaken & debat”: het  kinder- en jongerengenderteam UZ Gent, oudervereniging Berdache België en jeugdvereniging T-jong stellen hun werking voor. Prof. Gerd Verschelden (rechtsfaculteit UGent) zoomt in op de juridische vragen en rechten van jongeren in transgenderzorg.
  • 11 mei 2016: “Aspecten van hormonale behandeling” (voor zowel transmannen als transvrouwen) door endocrinoloog prof. dr. Guy T’Sjoen (UZ Gent)

Vragen?

Heb je vragen die je niet zelf durft stellen, stuur ze ons en wij leggen ze anoniem aan de spreker voor.

Praktisch

De infoavonden vinden plaats van 19u30-21u30 in de Bib Permeke (De Coninckplein 26, 2060 Antwerpen, vlak aan het Centraal Station).* Inschrijven is niet nodig. Gezien het feit dat de zaal enkel bereikbaar is bij aanwezigheid van de portier, starten we stipt, dus kom op tijd! Alle info over de bereikbaarheid van de Bib Permeke kan je hier terugvinden. De zaal is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

*Let op: de infoavond van 3 februari vindt uitzonderlijk plaats op het Uz Gent. De bereikbaarheid van de campus kan je hier raadplegen.