Boeklancering Het Transgender Boek

07/06/2019

Iedereen die zich wil verdiepen in het transgenderthema kan vanaf nu Het Transgender Boek kopen; een Nederlandstalige reader over hoe het is om in Vlaanderen en Nederland te leven als transgender persoon.

Guy T’Sjoen (endocrinoloog en diensthoofd van het Centrum voor Seksuologie en gender) en Joz Motmans (coördinator van het Transgender Infopunt en docent genderstudies aan de UGent) geven toegankelijke en deskundige duiding bij sprekende getuigenissen die werden verzameld door Ilse Degryse. Deze getuigenissen kwamen niet enkel van trans personen zelf, maar ook van ouders en partners. De kracht die uitgaat van de persoonlijke verhalen is dan ook onmiskenbaar.

Gisteren, op 6 juni, werd Het Transgender Boek officieel gelanceerd met de feestelijke boeklancering. Ozark Henry bepaalde bij aanvang de sfeer met zijn muzikaal intermezzo.. en die zat helemaal goed! Na een sofa gesprek met de auteurs o.l.v. Freek Braeckman volgde ook een warm en intiem gesprek met twee getuigen uit het boek: Anja (mama van een trans vrouw en oprichter van Berdache – een oudervereniging voor ouders van gendervariante kinderen) en Tim (trans man en oprichter van het jongensuur – een vereniging voor trans mannen).

Het boek kost 22,50 euro en ligt vanaf 30 mei in de boekhandel. Ook bij LGBT+ boekenshop Kartonnen Dozen en Standaard Uitgeverij beschikbaar. Je kan het ook ophalen bij ons op het Transgender Infopunt. Steeds welkom!