Hoe denkt je partij over holebi- en transgenderthema’s?

22/05/2019

Op zondag 26 mei 2019 trekken alle meerderjarige Belgen naar de stembus voor de verkiezingen voor het Federale Parlement, het Europees Parlement en de regionale parlementen. Wil je graag weten hoe je partij denkt over holebi- en transgenderthema’s? Dan kan de unieke stemtest je meer info geven! Cavaria, Sensoa en de Vrouwenraad ontwikkelden deze ‘stemtest’ om de kiezer wegwijs te maken in de standpunten over gender, seks en welzijn.

Destemwijzer.be handelt over gendergelijkheid, seksuele gezondheid en holebi- en transgenderthema’s. Aan de hand van 26 stellingen ontdekt de kiezer welke partij het best aansluit bij zijn, haar, hun mening over deze thema’s.

De stemtest werd ontwikkeld in samenwerking met Tree Company en met professor Dave Sinardet, politicoloog verbonden aan de VUB. De test is methodologisch onderbouwd en vertegenwoordigers uit elke Vlaamse politieke partij (van de Kamer) verleenden hun medewerking.  “Dit biedt een uniek beeld van de posities van de partijen over deze thema’s” stelt Dave Sinardet.

Geïnteresseerd in de stemtest? Klik hier.

Bron:  https://cavaria.be/destemwijzerbe