Info & richtlijnen voor studenten

05/11/2019

Het nieuwe academiejaar is weer volop gestart, en dat betekent voor veel studenten ook de opstart van papers, bachelor- en masterproeven. Het transgenderthema is de laatste jaren zeer populair onder scholieren en studenten. Aan het begin van het schooljaar wordt het Transgender Infopunt (en andere transgender organisaties) dan ook overspoeld met mails van studenten. Het TIP als organisatie beschikt echter niet over de tijd noch middelen om elke student afzonderlijk te woord te staan of te begeleiden. Om studenten verder te helpen, hebben we de ‘studenten‘ pagina uitgebreid.

Je vindt er heel wat tips voor literatuur, onderzoeksrapporten, transgerelateerde journals, en studenten- en onderzoeksnetwerken. Ook wanneer je van plan bent data te verzamelen in de vorm van enquêtes of interviews is het belangrijk dat je weet wat er al bevraagd is bij transgender personen. De taal- en schrijftips helpen je om correct en respectvol om te gaan met je (toekomstige) respondenten.

Zoek je deelnemers voor je onderzoek, dan delen we graag je oproep via onze facebookpagina, maar enkel indien ze voldoen aan een minimum van informatie en ethisch zijn goedgekeurd. Om je hierbij te helpen, stelden we 10 vragen voor onderzoeksoproepen (PDF) op. We publiceren enkel oproepen die gepaard gaan met een antwoord op deze vragen.