Infosessies en studiedag over homo- en transfobie

23/04/2015

çavaria, de koepelorganisatie van holebi- en transgender verenigingen, organiseert gratis infosessies voor al wie vragen heeft over holebi- en transfobie. Je kan er je ervaringen kwijt, en je krijgt tevens de kans om kennis te maken met je lokale meldpunt voor discriminatie. Deelnemers krijgen bovendien een uitgebreide gids mee naar huis. Alle info & inschrijven kan via: http://www.cavaria.be/opvallen-en-rechtslaan.

Studiedag 20 mei

Op woensdag 20 mei 2015, organiseert çavaria ook een studievoormiddag voor hulpverleners, overheidsdiensten, beleidsmakers en geïnteresseerden, over holebifobie en transfobie op school, op de werkvloer, thuis en op straat. Tijdens deze studievoormiddag wordt er stilgestaan bij vragen als: Welke ervaringen hebben homo’s, lesbiennes, bi’s en transgenders met pesterijen, ongewenst gedrag en geweld op school, op het werk, thuis of in de openbare ruimte? Waarom lichten zij vaak enkel vrienden en familie in, of soms zelfs niemand? Welke impact hebben geweldervaringen op hun welzijn?

Onderzoekers Lies D’Haese, Heleen Huysentruyt en Joz Motmans presenteren actuele bevindingen over holebi- en transfobie in Vlaanderen en Brussel. Tevens is er een debat over de rol van hulpverleners en overheidsdiensten, en wordt de nieuwe brochure voor slachtoffers gepresenteerd.

De studievoormiddag vindt plaats aan de Universiteit Antwerpen, Klooster van de Grauwzusters, Lange Sint-Annastraat 7, 2000 Antwerpen (Google Maps). Om 9:30u is er onthaal met koffie voorzien – start stipt om 10u. Einde om 12u met mogelijkheid om na te praten tijdens een receptie met broodjes.
Inschrijven via: http://www.cavaria.be/studievoormiddag-opvallen-en-rechtslaan