Hulpstukken

Er zijn verschillende hulpstukken om een mannelijker, vrouwelijker of neutraler/androgyn voorkomen te bekomen, ter vervanging van, in afwachting van, of ter aanvulling van medische opties zoals hormonale therapie of/en chirurgie. Hulpstukken kunnen ervoor zorgen dat je er meer gaat uitzien zoals je je voelt. Door middel van hulpstukken kan je dus heel wat veranderen aan je genderexpressie en de manier waarop anderen naar je kijken.

Op deze pagina’s vind je een overzicht terug van de meest gebruikte hulpstukken en de door ons gekende (bijna altijd) trans specifieke (web)winkels die ze verkopen. Sommige webshops doen enkel aan nationale verzending, maar de meeste webshops doen aan internationale verzending.

  • Ken je nog andere (web)winkels of verkooppunten?
  • Ken je nog andere hulpstukken?
  • Heb je positieve of negatieve ervaringen met een bepaald hulpstuk of (web)winkel?
  • Zie je iets op deze pagina’s dat (niet meer) klopt of/en je liever anders geformuleerd ziet?

Neem dan zeker even contact met ons op via: contact@transgenderinfo.be.

Dit zijn dynamische pagina’s en we staan open voor feedback en suggesties zodat we info kunnen aanbieden die te allen tijde up-to-date is. We kiezen er bewust voor om hulpstukken niet/zo weinig mogelijk te genderen, omdat we vinden dat iedereen diens genderexpressie op een vrije manier moet kunnen vormgeven en beleven.

Hulpstukken bekijken en passen

Je kan in alle discretie en gratis bij ons op het Transgender Infopunt (TIP) op afspraak een aantal hulpstukken komen bekijken en/of passen. We proberen op die manier tegemoet te komen aan de nood om eerst het hulpstuk te zien/voelen/passen vooraleer het aan te kopen. Vraag gerust naar ons aanbod! Op dit moment is ons aanbod eerder beperkt, maar we proberen regelmatig nieuwe hulpstukken aan te kopen. We dienden in 2021 een project ‘meer hulpstukken, meer gendereuforie’ in voor De Warmste Week. De opbrengst staat ons toe om in de toekomst o.a. meer hulpstukken aan te kopen en het donatiesysteem verder uit te rollen d.m.v. een donatieschuif en gratis postverzending.

We beschikken over een pasruimte in onze onthaalruimte en kunnen je desgewenst bijstaan met advies. Je kan met al je vragen betreffende hulpstukken bij ons terecht! Weten we iets niet, dan zoeken we het voor jou uit!

We zijn geen verkooppunt, maar we kunnen je wel doorverwijzen naar de juiste (web)winkels of verkooppunten. Helaas zijn er tot op heden weinig fysieke winkels of verkooppunten in België. Je kan op dit moment terecht bij GenderGender en seksshop Babylon.

  • GenderGender is een lokaal verkooppunt van hulpstukken, gerund door gendergendernorah, die zelf trans vrouw is en zich op deze manier wil inzetten voor de community. GenderGender heeft een webshop en een fysiek verkooppunt (Molenkouter 27, 9520 Sint-Lievens-Houtem). Op hun socials alsook webshop vind je hun hulpstukken en de prijs terug alsook contactgegevens om een afspraak te maken.
  • In de seksshop Babylon vind je eveneens een aantal trans specifieke hulpstukken terug. Babylon heeft enkele filialen verspreid over heel Vlaanderen.
  • Tot slot kan je ook nog over de Nederlandse grens terecht bij Danaë Trans-Missie. Danaë is zelf modeontwerpster en vervaardigd heel wat hulpstukken zelf. Op hun website en socials vind je hun hulpstukken en de prijs terug alsook contactgegevens om een afspraak te maken.

Heb je hulpstukken die je niet meer nodig hebt, en wil je deze graag schenken? Het TIP is een donatiepunt en neemt ze graag in ontvangst indien gewassen, ontsmet en ongeschonden! Wij bezorgen jouw hulpstukken dan aan iemand die het financieel moeilijk heeft of houden het bij om te kunnen tonen aan geïnteresseerden. Je kan hulpstukken gratis naar ons opsturen of je kan ze komen afgeven bij ons op het TIP (C. Heymanslaan 10, 9000 Gent, UZ Gent, K12 gebouw, 6de verdiep, route 1376). Het is voor ons handig dat je bij het opsturen of ter plekke doneren vermeldt via welke (web)winkel je het hulpstuk kocht en welk model/maat jouw hulpstuk heeft. Stuur ons bij voorkeur een mailtje of neem telefonisch contact op om verder af te stemmen hoe/wanneer je donaties binnenbrengt.

! Disclaimer/content warning: Omdat we er op deze pagina’s voor kiezen om hulpstukken niet/zo weinig mogelijk te genderen en ze bijgevolg niet op te delen in een categorie ‘vermannelijking’ en categorie ‘vervrouwelijking’, kan je in contact komen met info over en foto’s van hulpstukken die voor jou confronterend zijn. Bij ‘penisprotheses en packingondergoed’ vind je veel info met betrekking tot seksualiteit/intimiteit terug.

Laatste update van deze pagina’s op 12/04/2022.