één-op-één lotgenotencontact

Heeft je partner nog maar net de wens uitgesproken om in transitie te gaan, en word jij overspoeld door vragen en gevoelens? Heeft je (ex-)partner de transitie inmiddels min of meer achter de rug, maar blijf jij met vragen zitten? Je wil er graag over spreken met iemand die in een gelijkaardige situatie zit, maar voelt terughoudendheid voor een praatavond? Dan is een één-op-één contact met een ervaringsdeskundige misschien iets voor jou.

Het Transgender Infopunt heeft inmiddels 20 (ex-)partners opgeleid tot ervaringsdeskundigen*. Zij staan vrijwillig voor je klaar om je emotioneel te ondersteunen via e-mail, chat, telefonisch of een live gesprek. Geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar contact@transgenderinfo.be. Aan de hand van je verhaal en behoeftes gaat men op zoek naar een passende match.
Heb je zelf zin om andere (ex-)partners emotioneel te ondersteunen? Dat kan! Meld je aan bij het Transgender Infopunt voor een kennismakingsgesprek.

Contact met anderen kan ervoor zorgen dat je je minder alleen en geïsoleerd voelt, dat je ervaringen kunt uitwisselen en steun en hulp bij elkaar kunt vinden. De ervaringsdeskundige wil jou als (ex-)partner bijstaan met informatie, begrip, emotionele ondersteuning, ervaringen en praktische tips. Een goede zelfzorg draagt bij tot een hoger welbevinden, een betere kwaliteit van leven en meer welzijn voor jou, je partner en jullie omgeving.

Lees hieronder enkele ervaringen:
Mijn match heeft via mail reeds heel wat vragen uitgebreid beantwoord, en dat vond ik al heel verhelderend. Het geeft me een heel andere kijk op de situatie te weten dat anderen dit ook al meegemaakt hebben.” (feedback hulpvragende partner)

Ik mail geregeld met mijn match. Ik heb heel veel aan haar verhaal en aan haar advies, maar ook aan het gevoel mijn verhaal kwijt te kunnen.“(feedback hulpvragende partner)

“Ik denk ook dat ik nog wat te verwerken heb, vandaar dat ik volledig voor het partnerproject wil gaan. Ik wil graag andere mensen helpen die hetzelfde meemaken en hun er ook sterker laten uit komen.” (feedback ervaringsdeskundige ex-partner)

*Een ervaringsdeskundige is een partner of ex-partner van een trans persoon die via het Transgender Infopunt een opleiding volgde om andere partners en ex-partners emotioneel te ondersteunen via het één op één lotgenotencontact of via het modereren van praatavonden.