hulpstukken

Om zichzelf een mannelijker of neutraler voorkomen aan te meten, zijn er heel wat ‘hulpstukken’ te verkrijgen.

Hesjes

Vele trans mannen wensen een platte borstkas te hebben en binden daartoe de borsten af. Indien je later een borstverwijdering plant, dan is het belangrijk om weten dat dit afbinden niet goed is voor je huid: door het platduwen van de borsten wordt de huid immers uitgerekt en dit verhoogt de kans op grotere littekens na een borstverwijdering.

In elk geval, als je je borsten echt wilt afbinden, is gewoon verband sterk af te raden, want dit verdeelt de druk niet gelijkmatig over de huid en is niet voldoende elastisch. Een aan te raden product zijn de speciaal ontworpen ‘hesjes’ of binders. Deze zijn in verschillende maten verkrijgbaar via de websites (zie hiernaast rechts), en zijn tevens als zwemkledij beschikbaar.

Broekvulling

Indien men hiertoe de nood voelt, kan men gebruik maken van een broekvulling. Er bestaan bv. siliconen penisprotheses in verschillende maten en huidskleuren. Er bestaan tevens broekvullingen waarmee je staand kan plassen, voor personen zonder een genitale operatie of voor zij die een meta hebben.

Broekvullingen kan je handig aanhouden met een speciaal daartoe ontworpen houder of onderbroek. Voor sommige modellen heb je geen houder nodig, enkele een strakke onderbroek. Een overzicht van koopadressen vind je hiernaast opgesomd.

Seksualiteit

Op het vlak van seksuele beleving maken trans mannen soms gebruik van voorbinddildo’s. Deze zijn in elke seksshop te vinden. Er bestaan ook houders (harnassen) die je in combinatie met de broekvulling kan gebruiken – op de websites hiernaast kan je daar alle info over terugvinden.