hulpstukken

Er zijn verschillende hulpstukken te verkrijgen om een vrouwelijker of neutraler voorkomen te bekomen, zonder dat er hormonen of een operatie aan te pas hoeven te komen. Er zijn heel wat mogelijkheden om met kledij/make-up een vrouwelijker of neutraler voorkomen te creëren: damesondergoed in herenmaten, dames tops met ruimte voor borstprotheses, zwemkledij met lycra in verwerkt om de penis zo comfortabel mogelijk weg te werken,…

Tucking

Het wegwerken van de penis wordt in het Engels ‘tucking’ genoemd. Voor sommigen is tucking noodzakelijk en genderbevestigend, maar het is wel belangrijk om het op een veilige manier te doen. Bij tucking wordt de penis tussen de benen naar achteren weggestopt zodat deze niet zichtbaar is langs de voorkant van het lichaam. Sommigen stoppen tevens de testikels naar achteren, anderen brengen ze net naar voren tegen de onderbuik aan vooraleer ze worden vastgezet.

Dat vastzetten kan op verschillende manieren gebeuren: met sporttape of medische tape, of met een speciale slip. De slips (‘gaffs’) kan je eenvoudig zelf maken of via het internet vinden. Je vindt enkele filmpjes hierover in de rechter zijbalk. Het voordeel van een slip is dat het makkelijker is om naar het toilet te gaan. Het gebruik van tape is in dat opzicht omslachtiger en zou kunnen leiden tot het ophouden van de plas, wat kan leiden tot urine-infecties. Hier kan je meer lezen.

Tucking kan echter wel een negatief effect hebben op de fertiliteit. De functie van het scrotum is immers net om de testikels weg te houden van het lichaam, omdat het sperma idealiter minder warm dan de lichaamstemperatuur is. Tucking kan dus een effect hebben op de kwantiteit alsook kwaliteit van je sperma. Heb je nog een kinderwens, denk dan goed na over tucking, laat eventueel sperma invriezen of doe tucking slechts sporadisch. Ook kan het leiden tot pijn in het scrotum. Het is daarom belangrijk om niet te strak te tucken, of de slip niet te klein te kopen, zodat je nog comfortabel kan bewegen. Wanneer je tuckt met sporttape of medische tape wordt geadviseerd om dit niet langer dan 4 tot 6 uur na elkaar te doen.

Een andere mogelijke bijwerking zijn huidinfecties. De plek tussen de benen is meestal een erg warme en vochtige plek waar veel wordt gezweet. Als je regelmatig tuckt dan loop je een risico op oppervlakkige schimmelinfecties. Om dit te vermijden, hou je je huid best droog en koel tussendoor: laat het tucken achterwege als je alleen bent, of als je een losse rok/broek draagt.

Borstprotheses

Met borstprotheses en een goed zittende bh kan je mooie vrouwelijke rondingen aannemen. Er bestaan heel wat firma’s die protheses op de markt brengen, meestal gericht op vrouwen met of na borstkanker. Borstprothesen bestaan in verschillende vormen en materialen, zoals foam of siliconen. Hiernaast vind je een lijst van verkooppunten.

Pruiken

Met een goede pruik kan je een veel vrouwelijker voorkomen verkrijgen. Pruiken bestaan in verschillende materialen, haarkleuren,… Lees meer over pruiken op onze pagina rond haartooi.