Meer dan 1100 vermoorde transgenders

19/03/2013

De recente cijfers van het “Trans Murder Monitoring” project van de koepelorganisatie Transgender Europe zijn hallucinant: het registreerde meer dan 1100 moorden op transgender personen in de laatste 5 jaar in 57 landen.

Deze cases zijn geregistreerd met behulp van een zoektocht op het internet en met de hulp van lokale transgender organisaties en activisten. In de meeste landen worden data over vermoorde transgender personen immers niet systematisch bijgehouden, wat het onmogelijk maakt om in te schatten hoeveel voorvallen niet worden aangegeven of gemeld in de media. De meeste zaken (77%) komen uit Centraal en Zuid Amerika, maar ook in Europa werden reeds 71 moorden opgetekend. Uit België is geen enkele zaak bekend. Meer informatie is te vinden op de website van het Trans Murder Monitoring project.

Bron: TvT research project (2013) “Trans Murder Monitoring results: TMM MARCH 2013 Update,” “Transrespect versus Transphobia Worldwide” (TvT) project website: http://www.transrespect-transphobia.org/en/tvt-project/tmm-results/march-2013.htm