Nieuw boek: “Transgender zorg”

10/01/2013

Het Centrum voor Seksuologie en Genderproblemen aan het Universitair Ziekenhuis te Gent en het Kennis- en Zorgcentrum voor Genderdysforie van het medische center van de Vrije Universiteit te Amsterdam (VUmc), werkten samen aan dit nieuwe boek “Transgender zorg”.

In deze referentiecentra voor transgenderzorg wordt opgemerkt dat het aantal nieuwe aanmeldingen de voorbije jaren steeds toeneemt, mogelijks een teken van meer openheid rond dit onderwerp in onze maatschappij. Hoog tijd dus om een ‘state of the art’ te schrijven! Wat komt aan bod: de hedendaagse begeleiding van transgender personen (de diagnosestelling, de hormonale therapie, de geslachtsconfirmerende chirurgie, de nazorg)  en de effecten van behandeling op de levenskwaliteit. Omdat genderdysforie bij de meesten niet plots ontstaat op volwassen leeftijd, wordt de recent aangeboden begeleiding van kinderen en adolescenten met een genderidentiteitsvraag eveneens beschreven. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de sociale context: arbeidsparticipatie, discriminatie, levensstijl maar ook aan juridische aspecten.

Dit boek is bestemd voor transgender personen, hun familie en nabije omgeving, hun hulpverleners en iedereen die zich wilt verdiepen in dit fascinerende onderwerp.

Transgenderzorg
T’SJOEN GUY, VAN TROTSENBURG MICK, GIJS LUK (RED.)
Verschijningsdatum: februari 2013
ISBN: 9789033489273