Nieuw: exocondoom

26/12/2019

Als TIP hebben we een klein aanbod aan hulpstukken om een mannelijker, vrouwelijker of neutraler voorkomen te bekomen, zonder dat er hormonen of operaties aan te pas hoeven te komen. Iedereen kan deze hulpstukken vrijblijvend bij ons komen bekijken/passen. Wijzelf zijn geen verkooppunt, maar je kan informatie bij ons inwinnen over de verschillende (online) winkels die de hulpstukken wel te koop aanbieden. Omdat er heel weinig lokale fysieke winkels bestaan die trans gerelateerde hulpstukken aanbieden, is het altijd handig alvorens een product aan te kopen deze eerst even te komen passen/bekijken.

Ons aanbod bestaat uit: verschillende binders, borstprotheses (silicone/foam), penisprotheses (stp Emisil 2&1, Enzo 3&1, mr. Limpy, mr. Limpy jr), corrigerend ondergoed, menstuatieondergoed, zwemkledij, een menstruatiecup, een plastuit, een pruik,… zowel voor jongeren als volwassenen. We breiden regelmatig uit en hebben nu ook twee exocondomen.

Na een falloplastie kunnen de meeste personen geen erectie hebben, behalve indien men later kiest om een erectieprothese te plaatsen. Een erectieprothese heeft echter een beperkte levensduur (5 à 10 jaar). Er bestaan wel externe hulpmiddelen om een erectie te bekomen. Voor sommigen lukt dit met een strak condoom, andere kunnen door een penis sleeve of een exocondoom geholpen worden.

Een exocondoom is een uit hoogwaardig silicone vervaardigd hulpstuk met een verharde top. Door deze over je penis te trekken creëer je een versteviging van de penis waardoor penetratie mogelijk is. De foto (Vigo Group) toont een eenvoudig standaard model. Een exocondoom kan je voor 340 à 350 euro volledig op maat laten maken. Hierbij worden de lengte en omtrek van je penis opgemeten, zodat het exocondoom perfect past, en dus niet te vast of te los zit. Er kan ook meer detail aangebracht worden (aderen, specifieke huidskleur,…). Je kan een exocondoom op maat laten maken bij: