Uitbreiding kinderwens pagina’s

22/09/2021

Wat als je een (partner van een) transgender persoon bent, en een kinderwens hebt? Gezinnen waarvan één van de partners trans is, vragen zich vaak af welke opties ze hebben om hun kinderwens te vervullen. Er wordt meestal uitgegaan van het idee dat het als trans persoon niet evident is om kinderen te krijgen. Er zijn echter verschillende manieren om je kinderwens wel degelijk te vervullen. Wij gingen in overleg met fertiliteitsdiensten en -artsen, vzw Kinderwens en adoptie- en pleegzorgdiensten om jullie een goed overzicht te kunnen bieden.

Het resultaat van al deze overlegmomenten, studies en info screening vind je terug op onze nieuwe kinderwens pagina’s. Je vindt er meer info over fertiliteitsbehandeling, adoptie en pleegzorg. Verder gaven we onze fertiliteitspreservatie pagina’s (eicelpreservatie / zaadcelpreservatie) een update. Je vindt er nu ook terug welke fertiliteitscentra het meest toegankelijk zijn voor trans personen. 

We bouwden een goede samenwerking uit met adoptiediensten en pleegzorgdiensten en wakkerden hun bewustzijn rond de noden van trans personen aan. We zijn dan ook blij te kunnen aankondigen dat ze bij zowel adoptie als pleegzorg een trans sensitief beleid ontwikkelden en zeker en vast openstaan voor trans personen met een kinderwens.

Illustratie: The Gender Spectrum Collection