Nieuwe reeks online praatavonden voor (ex-)partners

07/06/2020

De lockdown leidde tot het uittesten van een online praatavond voor partners en ex-partners van trans personen. Wegens grote interesse werd beslist twee praatavonden te organiseren (in groepjes van 6 deelnemers). De online praatavond bleek drempel verlagend te werken. Het voelt veiliger om van thuis uit met lotgenoten te praten. Daarom werd bewust gekozen om de nieuwe reeks praatavonden online te organiseren. Vanaf september zullen de online sessies gecombineerd worden met live praatavonden.

Dinsdag 23 juni: ONLINE PRAATAVOND
Donderdag 30 juli:  ONLINE PRAATAVOND
Dinsdag 25 aug: ONLINE PRAATAVOND

De praatavonden worden niet langer begeleid door een medewerker van het TIP, maar door (ex-)partners zelf. Het TIP leidde in samenwerking met Trefpunt Zelfhulp vzw intussen 6 (ex-)partners op tot gespreksbegeleiders. De gespreksbegeleiders krijgen blijvend ondersteuning van de TIP medewerker. De manier van werken blijft hetzelfde! De praatavonden zijn exclusief voor partners en ex-partners van trans personen. Veiligheid om vrijuit te kunnen praten, ervaringen en gevoelens op een respectvolle manier te delen is één van de belangrijkste voorwaarden.
Daarom vragen we je vriendelijk:
1. Je alleen in een afgesloten kamer/ruimte te bevinden
2. Gebruik oortjes of een koptelefoon. Op deze manier kunnen eventuele huisgenoten niets opvangen van wat andere (ex-)partners zeggen.

De praatavonden gaan telkens online door om 20u00 en zullen maximum anderhalf uur duren. Het maximum aantal deelnemers is 6 per avond. Interesse: gelieve je snel in te schrijven op één van bovenstaande data via partnerpraatavonden@gmail.com. Je zal via mail de specifieke link voor de praatavond toegestuurd krijgen. Er wordt gebruik gemaakt van het beveiligd online platform ‘Whereby’. Je hoeft het programma niet te installeren.

Twijfel je nog? Heb je nog vragen of bezorgdheden? Neem contact op met de gespreksbegeleiders via partnerpraatavonden@gmail.com.
Nood aan een babbel via de TIP-medewerker of nood aan één-op-één lotgenotencontact? Dit kan nog steeds! Mail naar contact@transgenderinfo.be.