Op reis als transpersoon

29/05/2019

De verlengde weekends en de lange zomer staat voor de deur, en als transgender persoon op reis gaan, brengt soms vragen met zich mee. We ontwikkelden een nieuwe rubriek over ‘reizen‘ om je hierbij verder te helpen en te informeren.

Je hebt misschien nog maar net de procedure tot de wijziging van je voornaam en geslachtsregistratie doorlopen, waardoor de gegevens op je nieuwe identiteitskaart niet meer in overeenstemming zijn met diegene op je eerder geboekte vliegtickets. Een wijziging aanbrengen in je boeking kan bij de meeste luchtvaartmaatschappijen of touroperators, en je leest op deze pagina’s hoe dat kan.

Wanneer je uiterlijke verschijning niet (helemaal) meer overeenstemt met de gegevens en foto op je huidige identiteitskaart, en je zonder al te veel drama misverstanden op de luchthaven wilt vermijden, dan kan een genderpasje helpend zijn. Zeker wanneer je langs de securitycontrole of boardingcontrole passeert.

Verder bevat deze rubriek nog tips over het meenemen van medicatie, het uitzoeken van een veilige bestemming, en het voorbereiden van je trip. We wensen je alvast een fijne zomer toe!