“Opvallen en rechtslaan” met çavaria

28/06/2013

Çavaria, de koepelorganisatie van holebi- en transgender organisaties, organiseert op zaterdag 29 juni 2013 een congres over homofobe en transfobe agressie. Het congres ‘Opvallen en rechtslaan’ zal plaatsvinden in het BIP aan het Koningsplein in Brussel.

De aanleiding voor het congres zijn de recente verhoogde maatschappelijke aandacht voor gevallen van homofobe en transfobe agressie en het interfederaal actieplan van onze overheden. Diverse actoren uit het middenveld, de academische wereld en beleidsniveaus spreken samen met holebi en transgender personen en organisaties over geweld in onze samenleving. Er zijn niet alleen plenaire sessies, maar ook interactieve workshops gepland. Zo leggen de Belgian Rainbow Cops, de vereniging van en voor holebi en transgender personeelsleden van de federale politie, uit hoe om te gaan met klachten over homofobie. Hollaback, een organisatie die werkt rond straatintimidatie, doet een symbolische krijtactie in de straten van Brussel, en Garance neemt u mee op verkenning in de publieke ruimte om te leren hoe geweld te voorkomen.

Met dit congres wil çavaria ons inzicht in dit maatschappelijk fenomeen vergroten en de samenwerking tussen de diverse actoren stimuleren zodat onveiligheid in opvoedingsklimaat, werk- en leefomgeving effectiever en efficiënter aangepakt kan worden.

Inschrijven kan helaas niet meer, het congres is volledig volzet.

Pers die meer informatie wensen, kunnen zich wenden tot:
çavaria, Jeroen Borghs
telefoon: +32 4 75 43 16 41
jeroen.borghs@cavaria.be