Online partnerpraatavond 17 december: schrijf je snel in!

27/11/2020

De online praatavonden blijken de drempel te verlagen voor partners en ex-partners van trans personen. Het voelt voor sommigen veiliger om van thuis uit met lotgenoten te praten.
De eerst volgende praatavond vindt plaats op donderdag 17 december.

De praatavond gaat online door om 20u00 en duurt maximum anderhalf uur. Het maximum aantal deelnemers is 6 per avond. Interesse: gelieve je snel in te schrijven via partnerpraatavonden@gmail.comJe zal via mail de specifieke link voor de praatavond toegestuurd krijgen. Er wordt gebruik gemaakt van het beveiligd online platform ‘Whereby’. Je hoeft het programma niet te installeren.

De praatavonden worden niet langer begeleid door een medewerker van het TIP, maar door (ex-)partners zelf. Het TIP leidde in samenwerking met Trefpunt Zelfhulp vzw intussen 6 (ex-)partners op tot gespreksbegeleiders. De gespreksbegeleiders krijgen blijvend ondersteuning van de TIP medewerker. De manier van werken blijft hetzelfde! De praatavonden zijn exclusief voor partners en ex-partners van trans personen. Veiligheid om vrijuit te kunnen praten, ervaringen en gevoelens op een respectvolle manier te delen is één van de belangrijkste voorwaarden.
Daarom vragen we je vriendelijk:
1. Je alleen in een afgesloten kamer/ruimte te bevinden
2. Gebruik oortjes of een koptelefoon. Op deze manier kunnen eventuele huisgenoten niets opvangen van wat andere (ex-)partners zeggen.

Twijfel je nog? Heb je nog vragen of bezorgdheden? Neem contact op met de gespreksbegeleiders via partnerpraatavonden@gmail.com.
Nood aan een babbel via de TIP-medewerker of nood aan één-op-één lotgenotencontact? Dit kan nog steeds! Mail naar contact@transgenderinfo.be.