Prof. dr. Guy T’Sjoen in topblad Nature

25/04/2019

Het wetenschappelijk topblad Nature wijdt deze week een groot artikel aan het taboedoorbrekend werk van prof. dr. Guy T’Sjoen, expert in transgenderzorg.

Toen hij zich zo’n 15 jaar geleden in het UZ Gent ging toeleggen op transgenderzorg, kreeg hij van een van zijn leidinggevenden nog de vraag ‘of hij er toch geen circus van wilde maken’. Vandaag is endocrinoloog Guy T’Sjoen een wereldautoriteit. Als pionier binnen de transgenderzorg zette hij transgender onderzoek en zorg écht op de kaart. Een mooie bekroning van jarenlange engagement! 

Prof. dr. T’Sjoen hoopt een aparte afdeling transgenderzorg in het UZ Gent op te richten, net zoals er een afdeling cardiologie is. Hij heeft de tijdsgeest mee. ‘Ik wil niet meer louter getolereerd worden, ik wil graag ook de investeringen zien.

Het volledige Engelstalige artikel vind je hier. De Tijd schreef er een samenvattend Nederlandstalig artikel over, dat je hier vindt.

Er werd ook een Engelstalige video door Nature gemaakt waarin Senne Misplon en Ariane Malfait, gekend uit M/V/X, getuigen over hun transitie. Deze vind je hier.