RoSa’s Maand van de Student

11/09/2014

Ken jij als student of docent RoSa al? De RoSa bibliotheek beschikt over een uitgebreide collectie over alle denkbare kwesties waarbij gender centraal staat. Zij nodigen alle studenten uit om zich te laten inspireren en gebruik te maken van hun expertise en schat aan bronnenmateriaal. Van 1 oktober tot 1 november organiseert RoSa daarom de ‘Maand van de Student’.

Gratis workshop “Gender voor Dummies”

In het kader van RoSa’s Maand van de Student bieden ze ook een gratis workshop “Gender voor dummies” aan op woensdag 22 oktober om 14u. De workshop duurt ongeveer twee uur.

Wat betekent ‘gender’ nu eigenlijk precies? Welke invloed hebben onbewuste vooroordelen over mannen en vrouwen op ons leven? Hoe leiden ideeën rond mannelijkheid en vrouwelijkheid tot sociale ongelijkheid en ongelijke kansen? Hoe kan het genderthema ingepast worden in papers of Bachelor-/Masterproeven? Het komt allemaal aan bod in deze interactieve workshop.

Meer informatie over de Maand van de Student, de workshop en de (gratis) diensten voor studenten en docenten kan u vinden op de website www.rosadoc.be.