Studienamiddag rechtspositie van transgender personen in België

15/12/2017

Op 1 januari 2018 zal de wet van 25 juni 2017 met betrekking tot de hervorming van regelingen van het aanpassen van de registratie van geslacht voor transgender personen in werking treden. Door deze wet zijn er o.a. niet langer medische voorwaarden vereist voor een juridische geslachtsaanpassing.

Het Gents Instituut voor Gezondheidsrecht en het Transgender Infopunt organiseren hierom een studienamiddag ‘De rechtspositie van transgenderpersonen in België’. Tijdens deze studienamiddag zal de nieuwe transwet van 25 juni 2017 vanuit verschillende disciplines benaderd worden. Zo zal de sociologische en mensenrechtelijke context geschetst worden, zal de aanpassing van de geslachtsregistratie uitgebreid besproken worden, en zal onder meer ingegaan worden op de rol van het openbaar ministerie en de kinder- en jeugdpsychiater. Ook aspecten van internationaal privaatrecht en migratierecht zullen behandeld worden. Daarna volgt een interactief panelgesprek met de verschillende sprekers. Na afloop van de studiedag krijgen deelnemers een boek waarin de besproken thema’s behandeld worden.

Praktisch

Deze studienamiddag gaat door op maandag 18 december 2017 op de Campus Aula van de UGent (Universiteitstraat 4, 9000 Gent), auditorium NB 1 (1e verdieping). De kostprijs van de studienamiddag is 60 euro zonder boek of 120 euro met boek.

Vragen over de nieuwe wet kunnen op voorhand worden ingestuurd via trans@ugent.be.

Inschrijven kan hier.

Meer info vind je hier of in de folder in de rechter zijbalk.