Survey naar impact COVID-19 op trans personen

15/04/2020

We ervaren allen het effect van de aangescherpte corona-maatregelen op ons persoonlijk sociaal leven. Covid-19 heeft niet alleen effect op de organisatie en toegankelijkheid van onze gezondheidszorg en het werkritme van alle gezondheidswerkers, maar uiteraard ook op kwetsbare groepen binnen de zorg. We verwachten ook effect op de transgenderzorg en op trans personen.

Om deze impact goed in kaart te brengen, werkt het Transgender Infopunt mee aan een wereldwijde trans-specifiek studie. In de gangbare studies is er immers geen aandacht voor transspecifieke aspecten. Deze studie heeft als doel de impact van de COVID-19 pandemie te meten op de gezondheid van en gezondheidszorg voor transgender personen. De resultaten zullen zorgverleners en trans organisaties beter informeren zodat ze eventuele negatieve gezondheidsimpact beter kunnen opvangen.

Ben jij 16 jaar of ouder, dan kan je de enquête hier invullen. De vragenlijst is beschikbaar in het Duits, Engels, Kroatisch, Nederlands, Spaans, Turks, Russisch, Servisch en Zweeds. De enquête duurt ongeveer 20 minuten en is volledig anoniem. Tussendoor stoppen kan daarom niet, dus neem even rustig je tijd! Meer achtergrondinformatie over de studie kan je hier teruglezen.