T-Day 2015

13/10/2015

Op zaterdag 21 november vindt er in Antwerpen voor de vierde keer een T-Day plaats, de ontmoetingsdag voor transgender personen en hun naasten. Dit jaar is er weer een zeer uitgebreid aanbod aan workshops, politiek debat, speed dating, standenmarkt en zoveel meer. Traditiegetrouw wordt de T-day afgesloten met een herdenkingsmoment voor slachtoffers van transfoob geweld.

Op dezelfde locatie vindt er dit jaar eveneens een T-day voor jongeren plaats, een dag voor genderzoekende, gendervariante en transgenderjongeren (tot 18 jaar) en hun omgeving. de T-day voor jongeren bevat o.a. een gesprek met de Vlaamse Kinderrechtencommissaris. Hij vertelt meer over de rechten die jongeren hebben in verband met hun genderbeleving en luistert ook naar de verhalen die de gezinnen hebben. Vragen voor de kinderrechtencommissaris kunnen op voorhand bezorgd worden aan thomas.jans@hetrozehuis.be.

t-day voor jongeren

Programma

Het (voorlopige) programma en mogelijkheid tot inschrijven vind je op de pagina van de T-day: cavaria.be/t-day. Voor meer informatie kan je terecht bij sven.spreutels@cavaria.be.

Ook het TIP is aanwezig op de T-Day, je kan ons vinden op de standenmarkt. Kom zeker eens langs!

Praktisch

De T-day is helemaal gratis  en vindt plaats in de Universiteit Antwerpen – Prinsstraat 13 – 2000 Antwerpen – Gebouw C.