T- ontmoetingsdag

25/09/2014

çavaria, de koepelorganisatie voor holebi- en transgendergroepen in Vlaanderen en Brussel, organiseert samen met de aangesloten transgender verenigingen voor een tweede keer op rij een “T-day”. De vorige T-day lokte heel wat geïnteresseerden en de vraag naar een ontmoetingsplaats voor transgenders bleek erg duidelijk. Deze dag vormt een ideale gelegenheid om dialoog te houden over alles wat komt kijken bij transgenderisme.

De dag richt zich met een uitgebreid aanbod aan activiteiten op zowel transgender personen als hun ouders, familie, partners, vrienden, … . Zo komen onder meer Transgender Europe en çavaria vertellen over wat ze reeds bereikt hebben en wat ze in de toekomst nog willen verwezenlijken, worden er tal van workshops voorzien en is er het debat ‘Leven als Transgender in Vlaanderen’. De hele dag door worden er ook nevenactiviteiten georganiseerd zoals enkele tentoonstellingen, kortfilms, een standenmarkt, speeddating,… Net zoals vorig jaar wordt de T-day afgesloten met een kaarsjesmoment waarbij er even wordt stilgestaan bij de Transgender Day of Remembrance.

Praktisch

Deze dag vindt dit jaar opnieuw plaats in Bib Permeke (De Coninckplein 25-26, 2060 Antwerpen) en gaat door op zaterdag 22 november van 9u30 tot 18u00. Meer informatie en inschrijven voor de dag (of voor een bepaalde workshop) kan via http://www.cavaria.be/t-day-2014.