TGEU council: get involved!

18/04/2018

Van 28 juni tot 1 juli 2018 houdt Transgender Europe (TGEU) in Antwerpen hun 7e European Transgender Council, de grootste bijeenkomst voor transgender activisten in Europa. De council wordt georganiseerd door Cavaria, in samenwerking met het Transgender Infopunt en Genres Pluriels. Hier lees je alles over het congres. Waarom deelnemen? Dat lees je hier!

Naast deelnemen aan het congres zelf, kan je op verschillende manieren betrokken zijn. Het congres gaat uit van het open space principe: dit betekent dat er op voorhand geen vaststaand programma is, maar dat de agenda op het congres zelf gezamelijk wordt beslist. Om dit in goede banen te leiden is TGEU op zoek naar een aantal facilitators. Deze maken deel uit van het facilitation team dat de open space format ondersteund, en krijgen hiervoor een weekend training van 1 tot 4 juni 2018. In ruil hiervoor krijg je een full scholarship (vergoeding van alle kosten voor de training en het congres: deelname, accommodatie en reiskosten) en 120 euro. Hier lees je meer over de oproep voor facilitators. Je kan je nog kandidaat stellen tot 30 april 2018.

Ook kan je je kandidaat stellen als vrijwilliger om mee te helpen aan het congres: je kan dan gratis deelnemen, in ruil voor medewerking gedurende enkele shifts. Je kan je hier opgeven als vrijwilliger.

Daarnaast zijn we nog op zoek naar een hoop andere mensen die een bijdrage willen doen aan het congres, zoals performers, muzikanten, kunstenaars en fotografen. Er wordt ook een ‘self-care and well-being day’ georganiseerd, waarvoor we op zoek zijn naar kappers, masseuses, psychologen, visagisten, stylisten etc. Wil je graag meewerken, of ken je iemand die hier perfect zou voor zijn? Laat het ons zeker weten!