TIP als partner in TRANSFORM

26/10/2020

Het Transgender Infopunt en het genderteam van het UZ Gent zijn partner in het Europese project “TRANSFORM: Raising standards of health care service provision for LGBTIQ people”. Vandaag (26 oktober) om 15u15 vindt de officiële lancering van het project plaats, dat je via live stream kan volgen op de pagina van het Maltese Human Rights Directorate: https://www.facebook.com/HRDmalta/.

De inbreng van het TIP en het genderteam UZ Gent in dit project bestaat uit twee delen:

  • deze week trainen we (Guy T’Sjoen, Els Elaut, Karlien Dhondt en Joz Motmans)  80 huisartsen en 25 hulpverleners van de spoedafdelingen in Malta en Gozo. De training moet er voor zorgen dat hun praktijken inclusief zijn voor LGBTIQ-patiënten, en we hen gespecialiseerde kennis over de behandeling van transgender patiënten voor generieke aandoeningen kunnen overbrengen.
  • het tweede deel bestaat uit de actualisering én Engelstalige vertaalslag van de website voor zorgverleners transgenderzorg.be. Ook de Nederlandstalige versie zal een update krijgen in 2021.

COVID-19 strooide helaas roet in het eten, waardoor de training volledig digitaal zal plaatsvinden in plaats van ter plekke. Niettemin zal deze interessante uitwisseling langs beide kanten zorgen voor reflectie en kennisuitwisseling.

Je kan meer lezen over het project en de verschillende partners op de project website.