Trans in Gent?

19/01/2017

De Stad Gent wil graag weten op welke vlakken ze haar dienstverlening kan verbeteren voor transgender personen. Het Transgender Infopunt organiseert in opdracht van de stad Gent daartoe twee reeksen discussiegroepen voor transgender personen en hun naasten. Iedereen onder de ruime trans paraplu is welkom: travesties, gender non-binaire personen, transseksuelen, en hun naasten (ouders, kinderen, partner, …).

Tijdens de eerste reeks discussiegroepen onderzoeken we wat de belangrijkste problemen zijn waar transgender personen tegen aanlopen in de stad Gent op verschillende uiteenlopende vlakken: gaande van administratie, communicatie en sport(infrastructuur) tot tewerkstelling, sanitaire voorzieningen en veiligheid. Tijdens een tweede reeks discussiegroepen gaan we samen met verantwoordelijken uit het beleid op zoek naar mogelijke oplossingen voor deze problemen.

De eerste discussiegroepen gaan door op zaterdag 28 januari 2017 om 10u bij Lekker GEC, K.M. Hendrikaplein 6, 9000 Gent en op woensdag 8 februari 2017 om 20u tijdens de meeting van GenderExpress (praatgroep voor transpersonen), Kammerstraat 22, 9000 Gent, en zullen ongeveer een uurtje tijd in beslag nemen.

Ben jij zelf een transgender persoon of ouder, partner, kind van? Heb je tijd om aan twee gespreksmomenten deel te nemen, om de dienstverlening van de stad Gent beter af te stemmen op de noden en wensen van transgender personen? Contacteer ons via contact@transgenderinfo.be.