Transgender in Iran: film & debat

20/04/2016

Het Onderzoekscentrum voor Cultuur en Gender aan de UGent organiseert een filmvertoning van de documentaire ‘Be Like Others’ (ook gekend als ‘Transsexual in Iran’) (2008), geschreven en geregistreerd door Tanaz Eshaghian. De docu exploreert thema’s als gender en seksuele identiteit doorheen de getuigenissen van enkele patiënten aan de genderkliniek van Teheran. De docu werd eerder al vertoond op het Sundance Film Festival en het Berlin International Film Festival, waar het drie internationale prijzen in de wacht sleepte.

Na de vertoning vindt een discussie sessie plaats met Dr. Ladan Rahbari van het Onderzoekscentrum voor Cultuur en Gender en  Dr. Joz Motmans, coördinator van het Transgender Infopunt.

Praktisch

De vertoning vindt plaats op 27 juni 2016 in auditorium O’ aan de UGent. Let op: de film en het debat zullen in het Engels plaatsvinden, er zijn geen Nederlandstalige ondertitels voorzien. De toegang is gratis, doch registratie is vereist o.w.v. de beschikbare plaatsen. Meld je aan bij ladan.rahbari@ugent.be