Transgender rechten op het werk

04/12/2014

De ‘Intergroup on LGBTI rights’ van het Europese Parlement organiseert op 9 december een discussie tussen Europese Parlementsleden, NGO’s en EU Instanties over transgender rechten.

Discriminatie van transgender personen is wijdverspreid in de EU. Meer dan de helft van alle transgender respondenten van de EU LGBT Survey van de Fundamental Rights Agency gaven aan dat zij negatieve commentaren of gedrag hebben ervaren omwille van hun genderidentiteit. Problemen gerelateerd aan de arbeidsmarkt komen erg vaak voor, wat resulteert in hoge graden van werkloosheid en in pestgedrag op de werkvloer.

Tijdens de meeting wordt het nieuwe rapport van de EU Fundamental Rights Agency voorgesteld: Being Trans in the EU. Dit rapport bevat een specifieke analyse van de ervaringen van de transgender respondenten uit de EU LGBT survey van 2013. Daarnaast zal ook het rapport van Transgender Europe (TGEU) worden voorgesteld over de toegang tot de arbeidsmarkt voor transgender personen.

Het seminarie vindt plaats in Brussel en staat open voor  het publiek. Registreren is wel nodig: stuur een mail naar contact@lgbt-ep.eu, met je naam, geboortedatum, woonplaats en nummer van je identiteitskaart voor zondag 7 december middernacht.