Update webpagina’s erectieprothese en balimplantaten

27/08/2021

Het plaatsen van een erectieprothese is mogelijk na een phalloplastie operatie. Hierdoor wordt het voor de persoon mogelijk om seksueel contact te hebben met penetratie. Lees hier alle wetenschappelijke up to date info over de huidige erectieprothesen, hun voor-en nadelen en complicaties. Tegenwoordig zijn er ook erectieprothesen voor na een metaidoïoplastie op de markt. Deze worden in België tot nu toe niet gebruikt en zijn nog niet uitgebreid bestudeerd.

Zowel na een fallo als na een metadoioplastie kunnen balimplantaten worden geplaatst. Ook deze pagina werd geactualiseerd.
Interesse? Lees zeker de update van de pagina’s en volg de infosessie van vermannelijkende chirurgie op donderdag 9 december (door Plastisch chirurg Prof. Dr. Marlon Buncamper, uroloog Prof. dr. Anne-Françoise Spinoit, gynaecoloog Prof. Dr. Steven Weyers en physician’s assistant Mevrouw Martine Muller).

Twijfel je nog tussen een falloplastie, metadoioplastie of geen operatie? Bekijk de factsheet over de verschillende opties voor genitale chirurgie met hun voor en nadelen.